Udskriv

Tarmskylning - Den indre rengøring

Holdnummer: 5277
Første møde: 10. februar 2019 09:00
Ugedag: søndag
Status: Ledige pladser
Underviser: Maria Lundgaard
 
Beskrivelse:

SHANKPRAKSHALANA/ TARMSKYLNING Den indre rengøring.

Yogatraditionen rummer forskellige renselses processer, lige fra at børste tænder til den mest grundige shankprakshalana – tarmskyldning. Shank betyder konkylie og prakshalana betyder stor renselse. Når du laver tarmskylning kan det være fordi, du ønsker du at lade din krop starte på en frisk med opmærksomhed på dine spisevaner. Eller blot for at opleve fornemmelsen af at være helt ren indvendig. Den største effekt oplever man, når man har holdt den efterfølgende 10 dages diæt, der vil blive beskrevet senere. 

Når man laver tarmskyldning efter yoga tradition, gøres det så nænsomt for kroppen som muligt. Man skyller hele det indre system, lige fra svælget til endetarmen, ved hjælp at varmt saltvand.
Man drikker dette varme saltvand, med den samme salt koncentration som kroppens egen. Det betyder at saltvandet bliver ført gennem fordøjelsessystemet uden at blive optaget af kroppen.
Man starter med at drikke et stort glas saltvand, herefter laver man fire forskellige øvelser, der hjælper vandet gennem maven og tarmsystemet. Så drikker man endnu et glas og laver øvelserne på ny. Når man har drukket 6 glas kan man gå på toilettet første gang. Herefter laver man en rytme, hvor man drikker saltvand, laver øvelser, går på toilettet, drikker, øvelser, toilet osv. Man plejer at drikke 12 - 16 glas.

Det er en meget individuel oplevelse at gennemfører denne proces; nogle har let ved at drikke saltvandet, andre sværere, nogle kommer hurtigt på toilettet, andre venter lidt. Nogle kan opleve at processen går i stå undervejs, men her kan øvelser hjælpe en i gang igen. Derfor er det vigtigt ikke at lave tarmskylning alene de første gange, men gør det sammen med nogen, der har stor og personlig erfaring.

Når du har gennemført tarmskyldningen går du videre til næste trin. For at stoppe processen skyller man mavesækken og tømmer den for vand. Det gøres ved at drikke en masse lidt koldere saltvand og herefter kaste det op igen. Det er ofte lettere end man forestiller sig. Til sidst skylder man sin næse.

Nu er det tid til at hvile sig. Det er en helt særlig fornemmelse for kroppen ikke at være i gang med nogle former for fordøjelse og dette indvirker også på sindet, der kan opleves meget let.
Vi slutter at med at spise et særligt måltid mad, der hjælper fordøjelsen i gang igen. Ris, linser og ghee.

Når du har tilmeldt dig kurset vil du modtage en vejledning i den 10 dage lange diæt, som du bør følge efter tarmskylningen. Hvis du gerne vil vide mere om diæten eller andet, før du tilmelder dig er du velkommen til at kontakte mig på mail marialundgaard@hotmail.com eller telefon 22 99 97 12

Med venlig hilsen

Maria Lundgaard

 

 

 
Lektioner: 8,50
Priser:
Kursuspris DKK 550,00
Pensionist / Efterlønner DKK 500,00
Studerende / SU berettiget DKK 500,00
Tilmeld
Tilbage

Mødegange

Start Slut Lektioner Lokation
10-02-2019 09:00 10-02-2019 15:30 8,50 Tolderlundsvej 7 - lille sal - Nordisk Yoga