Udskriv

Dhrupad-sang. Koncert m Ashish Sankrityayan.

Holdnummer: 5403
Første møde: 22. september 2019 17:00
Ugedag: søndag
Status: Ledige pladser
Underviser: Ashish Sankrityayan
 
Beskrivelse:

Dhrupad-sang: Koncert med Ashish Sankrityayan. 

Dhrupad er den ældste indiske sangtradition med rødder tilbage til den vediske tids mantraer og hymner. På én gang en raffineret klassisk kunstform og meditativ sang. Dens formål er ikke at underholde, men at føre lytteren ind i en fredfyldt meditativ tilstand. Musikken er dybt meditativ og transformerende. Ashish formidler den gamle tradition med et enestående nærvær, en intonation uden lige og med en hjertelighed så ingen lades uberørt. Dhrupad-sangeren har gennem årelang træning udviklet sin kropslige resonans på en måde, så han bevidst kan fokusere klangen efter ønske og lade den flyde frit fra bug til isse. Dette muliggør et udtryk med et bredt spektrum af subtile tonenuancer og mikrotonale ornamenter. I denne musik behandles tonerne ikke som stivnede punkter, men som flydende enheder med uendelige muligheder for tonalt farvespil. 

Ashish Sankrityayan begyndte allerede i en tidlig alder på en klassisk skoling i traditionel indisk musik. Han har gennem en snes år stået i lære hos de nærmest legendariske Dagar-brødre og fremstår nu som en enestående formidler af Dhrupad. Gennem sin universitetsuddannelse og mange års ophold i Vesteuropa har han en klar forståelse af både forskelle og muligheder mellem den indiske og den vestlige musik. 

Ønsker du at tilmelde dig kurset, da klik på "Tilmeldingsknappen" og udfyld tilmeldingsblanketten. Du betaler med kreditkort. 

 

 
Lektioner: 2,00
Priser:
Kursuspris DKK 50,00
Tilmeld
Tilbage

Mødegange

Start Slut Lektioner Lokation
22-09-2019 17:00 22-09-2019 18:30 2,00 Tolderlundsvej 7 - stor sal - Nordisk Yoga